Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Οριστικό: Αναγνώριση της Γενοκτονίας από το Γερμανικό κοινοβούλιο!

Οριστικό: Αναγνώριση της Γενοκτονίας από το Γερμανικό κοινοβούλιο!
Οριστικό: Αναγνώριση της Γενοκτονίας από το Γερμανικό κοινοβούλιο!

Με το βλέμμα στην Άγκυρα και στις πιθανές αντιδράσεις της, το γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο αναγνώρισε σήμερα σχεδόν ομόφωνα (με μία ψήφο κατά και μία αποχή) ως γενοκτονία την σφαγή των Αρμενίων το 1915 από τις δυνάμεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά και ότι παραδέχεται τον «άδοξο» ρόλο του Γερμανικού Ράιχ, το οποίο, αν και διέθετε επαρκή πληροφόρηση, δεν έκανε ό,τι μπορούσε για να την σταματήσει. AdTech Ad.

Εισηγητές του ψηφίσματος ήταν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού (CDU/CSU/SPD), η σημερινή συνεδρίαση ωστόσο πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία της Καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ, η οποία επικαλέστηκε συμμετοχή της σε συνέδριο για την Ψηφιακή Οικονομία, του Αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος μιλάει σε συνέδριο του κλάδου των κατασκευών και του υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λατινική Αμερική.

Αν και αναφέρθηκαν οι Dr. Gregor Gysi (Die Linke), Dr. Franz Josef Jung (CDU/CSU), Cem Özdemir (B90/Grüne), Dietmar Nietan (SPD) και Albert Weiler (CDU/CSU) στους Έλληνες του Πόντου, ο τίτλος του ψηφίσματος δεν άλλαξε.

Σαφώς και η γενική αναφορά στους χριστιανικούς πληθυσμούς δεν μας καλύπτει. Όμως ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση!